Am conceput aceasta serie evident ca pe o reinterpretare a vizualului semi-autobiografic al regizorului italian, din mai multe motive: in primul rind pentru că – avînd de-a face cu creațiile sofisticate ale Călinei Langa, mesajul pe care am dorit să îl transmit este că femeia care intră în esența acestor personaje, purtînd aceste ținute, este misterioasă, pe alocuri extravagantă sau neliniștită, însă proiecția ei în spațiul obiectivat fotografic se află la limita dintre voyeurism si imaginar. În al doilea rînd, pretextul fellinian se suprapune foarte bine trendului postmodern conceptual, la care mă raportez adesea în fotografia de portret, așa că... de ce nu?
Fotografiile "brute" sunt realizate în condiții de studio; am avut parte de o colaborare excelentă cu modele extrem de expresive și nu a fost greu să transcendem, împreună cu Călina, și alături de stilistele care ne-au asigurat machiajul și coafurile, în spațiul "metanarațiunii" vizuale.
Am adăugat imaginilor originale secvențe aleatorii, preluate din filmografia lui Fellini, precum si scene fruste, mai degrabă anoste, din spații care personal îmi sunt foarte familiare (cafenele, piețe, străzi), și care desprinse de semnificatia vizuală imediată, au adaugat elementul neprevăzut și în cele din urmă "anti-fotografic" imaginii finale.
Imaginea rezultata este iluzie, este doar vag legată de intenție sau inspirație, ci mai degraba încearcă sa ilustreze o nostalgie, un sentiment legat de un moment sau altul din trecut. Reveria mea ca fotograf, se suprapune în aceste editări sentimentelor și stărilor neexprimate ale modelelor aflate în fața aparatului în momentul sedinței foto; este un fel de autoportret reflexiv, în care la final, oglinda se intoarce si deconstruiește umbra de pe peretele opus, pe care nu mai există personajul, în schimb se naște limbajul de imagine despre acesta.”

Danseză cu Fellini - Clothing by Călina Langa.

Music